Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011

Η εκπρόσωπος Τύπου των ΟΠ, Ελεάννα Ιωαννίδου για την πολιτική συγκυρία

Η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου του κόμματος, εν όψει της συνεδρίασης του Πανελλαδικού Συμβουλίου στην Θεσσαλονίκη, σχολίασε τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις:

"Το Σαββατοκύριακο συνεδριάζει στη Θεσσαλονίκη το Πανελλαδικό Συμβούλιο των Οικολόγων Πράσινων, άλλωστε οι εργασίες του διεξάγονται κάθε μήνα σε διαφορετική πόλη στο πλαίσιο μιας φιλοσοφίας αποκέντρωσης. 
Το αντικείμενο της συνεδρίασης αφορά στην πολιτική συγκυρία και την διατύπωση ολοκληρωμένων προτάσεων για μια πράσινη φορολογική μεταρρύθμιση, για τις απαραίτητες θεσμικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, την στρατηγική του κόμματος για την επόμενη περίοδο και την υποστήριξη εναλλακτικών πρωτοβουλιών κοινωνικής οικονομίας.
Η Κυβέρνηση Παπαδήμου διαψεύδει ακόμα και τους πιο καλόπιστους, τόσο με την πολυπρόσωπη και δυσκίνητη σύνθεση της, στην οποία μετέχουν από τη μια πλήρως αποτυχημένοι υπουργοί και από την άλλη ακροδεξιοί λαϊκιστές, όσο και με τις προγραμματικές δηλώσεις, που κινούνται σε πλαίσιο συνέχειας μιας αποτυχημένης πολιτικής. 
Τα παραδείγματα Παπακωνσταντίνου και Παπουτσή είναι τα πλέον εύγλωττα, αφού στην περίπτωση τους η κριτική δεν περιορίζεται σε πολιτικές διαφωνίες αλλά στις κραυγαλέες αποτυχίες τους. 
Δεν μπορεί να επιβραβεύεται ο πρώτος, όταν μόλις την τελευταία μέρα της προηγούμενης θητείας του, πέρασε τρεις φωτογραφικές ρυθμίσεις τις οποίες καταδίκασε το σύνολο του περιβαλλοντικού κινήματος. 
Ούτε ο δεύτερος, που σε πασιφανείς περιπτώσεις χρήσης χημικών και αστυνομικής βίας αρνείται τη σύσταση ΕΔΕ ή -κι όταν αυτές διενεργούνται- παραβλέπει τα πορίσματα τους.
Η παρουσία σ’ αυτήν του ως τώρα Υπουργού Οικονομικών, που η πραγματικότητα μονίμως διαψεύδει τους προηγούμενους στόχους και δηλώσεις του, απλώς σηματοδοτεί τη πρόθεση της κυβέρνησης και των κομμάτων που τη στηρίζουν να συνεχίσουν στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο. 
Δυστυχώς ακόμα και τώρα, οι ανάγκες της κοινωνίας και η βιωσιμότητα της χώρας δεν λαμβάνονται υπόψη. 
Το πολιτικό σύστημα δίνει για άλλη μια φορά προτεραιότητα σε εφήμερους επαίνους από τις αγορές και τους δανειστές και όχι σε μια οικονομία, που επιδιώκει την κάλυψη πραγματικών αναγκών, την προαγωγή των συλλογικών αγαθών έναντι των ατομικών λύσεων. 
Αν και σήμερα δεν επενδύσουμε στην ταυτόχρονη διέξοδο από την περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική κρίση δεν μπορεί να υπάρξει κανένα μέλλον για μας και για τα παιδιά μας."

Για περισσότερες πληροφορίες: 6932 705289

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...