Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012

Αχ, αυτά τα κομματικά γυαλιά: στο τέλος καταλήγεις ...Ριζοσπάστης


Απίστευτο αλλά αληθινό. 
Τι είδε η ΑΥΓΗ από την επίσκεψη των ευρωπαίων πρασίνων: 
Ιδού, στις λιγοστές αράδες που αφιέρωσε η "έγκριτη" εφημερίδα, - που σημειωτέον φιλοξενεί και σελίδα των Οικολόγων Πράσινων στο κυριακάτικό φύλλο της, τζάμπα όμως όπως φαίνεται, αφού οι ΟΠ αρνούνται πεισματικά να γίνουν ...συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. 
Έτσι, ως όργανο προπαγάνδας άλλων εποχών, καταλήγει πανομοιότυπα με τον Ριζοσπάστη, στην καταγγελία των πρασίνων περίπου ως "οργάνων της ντόπιας και ξένης αντίδρασης". 
Απολαύστε υπεύθυνα:
Αριστερά και δεξιά "άκρα" βλέπει και ο Κον Μπεντίτ 
avgi.gr   
Την άποψη που ανακυκλώνουν οι εγχώριες και ευρωπαϊκές συστημικές δυνάμεις περί πολιτικών άκρων, εξισώνοντας έτσι την Ακροδεξιά με την Αριστερά, υιοθέτησε ο συμπρόεδρος των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, που μαζί με την έτερη συμπρόεδρο Ρεμπέκα Χαρμς βρέθηκαν χθες στην Αθήνα για να εκφράσουν τη στήριξή τους στους Οικολόγους Πράσινους ενόψει εκλογών.
"Τα ακραία κόμματα Δεξιάς και Αριστεράς που μένουν μόνο στο 'όχι' δεν μπορούν να επιδράσουν δημιουργικά στον απαραίτητο μετασχηματισμό της κοινωνίας" ανέφερε συγκεκριμένα ο Ντ. Κον Μπεντίτ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, ενώ υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει μεγάλη ανάγκη μεταρρυθμίσεων
Εκφράζοντας τη στήριξή του στους Ο.Π. είπε πως "μπορούν να συμβάλουν στη δημιουργία μιας νέας Ελλάδας που τόσο έχετε ανάγκη" και συνέχισε: "Πρέπει να μπουν στο Κοινοβούλιο για να διαμορφώσουν μία άλλη πολιτική που θα βασίζεται στον διάλογο, τις συνεργασίες και κυρίως τις προτάσεις". 
Από τη μεριά της η Ρ. Χαρμς, μιλώντας για την ανάγκη εναλλακτικών λύσεων στην κρίση, ισχυρίστηκε ότι χρειάζονται προγράμματα επενδύσεων και ώθηση προς την υλοποίηση πράσινων ιδεών
Στη συνέντευξη συμμετείχαν επίσης ο ευρωβουλευτής των Ο.Π. Ν. Χρυσόγελος, η επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας Ι. Κοντούλη και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των Οικολόγων Πράσινων Γ. Παρασκευόπουλος.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι οι δυο συμπρόεδροι των Πρασίνων επέλεξαν να συναντήσουν τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο αλλά και τον πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο."
ΥΓ Φυσικά, στην ΑΥΓΗ έχουν έτοιμη τη λύση: 
Γιατί σιγά μην έχει η Ελλάδα "μεγάλη ανάγκη μεταρρυθμίσεων", σιγά μην χρειάζεται "προγράμματα επενδύσεων", σιγά μην είναι "απαραίτητος ο μετασχηματισμός της κοινωνίας", σιγά που το "όχι" δεν είναι "δημιουργικό"... 
Εμείς έχουμε την απάντηση και είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε: αφού "λεφτά υπάρχουν" έτοιμα για αναδιανομή από την "λαϊκή εξουσία", - που θα μοιραστούμε, αν πάνε καλά οι μετεκλογικές διαπραγματεύσεις, με την υπόλοιπη ... αντισυστημική αριστερά :

Έκτακτο παράρτημα: 
Πριν λαλήσει πετεινός ο Ριζοσπάστης ...αντιγράφει την ΑΥΓΗ. 
Συγκρίνετε υπεύθυνα:

rizospastis.gr

«Πράσινη» θεωρία των άκρων...
Δεν ήρθαν για να παράσχουν μόνο χείρα βοηθείας στους ομοϊδεάτες τους «Οικολόγους Πράσινους» ενόψει των εκλογών. Ηρθαν για να απευθύνουν και συστάσεις στον ελληνικό λαό, επαναλαμβάνοντας τους εκβιασμούς των ευρωενωσιακών αξιωματούχων αλλά και των αστικών κομμάτων και επιτελείων στην Ελλάδα. Ο λόγος για τους συμπροέδρους των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, του γνωστού και μη εξαιρετέου Ντανιέλ Κον Μπεντίτ και της Ρεμπέκα Χαρμς.Και τι μας είπε ο κ. Κον Μπεντίτ; Απολαύστε τον: «Πιστεύουμε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι μπορούν να συμβάλουν στη δημιουργία μιας νέας Ελλάδας που τόσο έχετε ανάγκη. Πρέπει να μπουν στο Κοινοβούλιο για να διαμορφώσουν μία άλλη πολιτική που θα βασίζεται στο διάλογο, τις συνεργασίες και κυρίως τις προτάσεις. Τα ακραία κόμματα δεξιάς και αριστεράς που μένουν μόνο στο "όχι" δεν μπορούν να επιδράσουν δημιουργικά στον απαραίτητο μετασχηματισμό της κοινωνίας».Ηρθαν, δηλαδή, για να προπαγανδίσουν τη «θεωρία των άκρων», που τελευταία γνωρίζει δόξες στη χώρα μας και στοχεύει στην τρομοκρατία, στη χειραγώγηση και υποταγή του λαού στην αστική πολιτική. Μιλώντας για τις δυνάμεις που μένουν στο «όχι», στηρίζει αναφανδόν την πολιτική του κεφαλαίου. Γι' αυτό τάσσεται υπέρ των δυνάμεων που συγκλίνουν στο «ναι» υπέρ της στρατηγικής που εκφράζει σήμερα τις ανάγκες των μονοπωλίων. Σ' αυτές εντάσσει και τους «Οικολόγους - Πράσινους», ως δύναμη που υπερασπίζεται το σύστημα, άρα ελάχιστα έως καθόλου διαφέρει από άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις που πίνουν νερό στο όνομα του ευρωμονόδρομου. Είναι, δηλαδή, δύναμη του «όχι» σε ό,τι αφορά στα δικαιώματα του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...