Σάββατο, 21 Απριλίου 2012

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες των Οικολόγων Πράσινων

ΟΙ Ο.Π. ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Ερώτηση 21η / Για τις μετεκλογικές συνεργασίες των Ο.Π.

ΕΡ: @Χρήστος Φίφης: "Πώς θα συνεισφέρετε ώστε να μην μείνει η χώρα ακυβέρνητη και να μην υποστεί ανεξέλεγκτη χρεοκοπία; Συγκεκριμένη απάντηση, όχι γενικότητες. Μια τέτοια ερώτηση είναι στα χείλη ή στη σκέψη πολλών".

ΑΠ: (από τον Γ. Παρασκευόπουλο): Σε αυτές τις εκλογές, οι Οικολόγοι Πράσινοι επενδύουμε σε ευρύτερη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού και δηλώνουμε ανοικτοί στη συμμετοχή μας σε ενδεχόμενες νέες μετεκλογικές πλειοψηφίες, ικανές να οικοδομήσουν εναλλακτικές λύσεις και να χαράξουν μια διαφορετική πορεία για τη χώρα.
Κύριο εμπόδιο σε μια τέτοια εναλλακτική προοπτική είναι προς το παρόν το έλλειμμα προτάσεων της Αριστεράς και η απροθυμία των κομμάτων της να συζητήσουν ουσιαστικά μεταξύ τους.

Το συμφέρον της χώρας απαιτεί όμως αυτό να αλλάξει έστω μετεκλογικά. Γι’ αυτό και προσπαθούμε να φέρουμε στο επίκεντρο του πολιτικού διαλόγου τα θέματα της επόμενης μέρας που, πολύ σωστά, απασχολούν κι εσάς. Στο πλαίσιο αυτό καταθέτουμε προτάσεις (http://bit.ly/HRP7qB) και για θέματα κεντρικής πολιτικής, όπως οι πολιτικοί θεσμοί, το φορολογικό σύστημα, η οικονομική πολιτική και προωθώντας πρωτοβουλίες διαλόγου με ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις, που πάντως μέχρι τώρα δεν έχουν ανταποκριθεί (http://bit.ly/JVQgv5)

Με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, που ακόμη και τώρα κοιτούν να συνεχίσουν ό,τι μπορούν από τις πελατειακές τους πρακτικές, είμαστε εκ των πραγμάτων σε αντίθετες όχθες από άποψη κυβερνητικής φιλοσοφίας. 
Μαζί τους θα μπορούσαμε ίσως να αναζητήσουμε κοινούς τόπους σε επιμέρους θέματα όπως η δίκαιη κατανομή των βαρών, οι διέξοδοι για την ανεργία, η μεταρρύθμιση των πολιτικών θεσμών ή συγκεκριμένοι τομείς περιβαλλοντικής πολιτικής: μέχρι στιγμής, όμως, κανένα από τα δύο αυτά κόμματα δεν έχει δείξει ενδιαφέρον για κάτι τέτοιο.
Μια ισχυρή πράσινη παρουσία στην επόμενη Βουλή, θα μας επιτρέψει λοιπόν να λειτουργήσουμε ως καταλύτης για διάλογο και συγκλίσεις. Κάτι τέτοιο αποτελεί το ισχυρότερο αντίβαρο απέναντι στον κίνδυνο τόσο της ακυβερνησίας όσο και της χρεωκοπίας. 
Στα θέματα της διακυβέρνησης, οι Οικολόγοι Πράσινοι είμαστε μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.
Ουσιαστική όμως ακυβερνησία έχουμε ήδη από χρόνια, ενώ ο κίνδυνος της χρεωκοπίας έρχεται ολοένα και πιο κοντά, τόσο με τη συνεχιζόμενη αποτυχία των συνταγών της τρόικας και τη δέσμευση της χώρας σε μη ρεαλιστικούς στόχους που απειλεί να λειτουργήσει ως Οδικός Χάρτης για έξοδο από το ευρώ, όσο και με το «όχι» χωρίς αντιπρόταση. Επιπλέον, σε επίπεδο κοινωνίας, αν προχωρήσουμε σε μισθούς Βουλγαρίας με κόστος ζωής Γερμανίας και με ανεργία σε αστρονομικά επίπεδα, όλο και περισσότεροι θα τείνουν να αντιμετωπίζουν τη χρεοκοπία ως «λύση». 
Το θέμα είναι λοιπόν να προτείνουμε διεξόδους και όχι να δώσουμε άλλη μια λευκή επιταγή σε δυνάμεις που αποδεδειγμένα αδυνατούν να αποτρέψουν το χειρότερο για τη χώρα και νοιάζονται μόνο για τη βραχυπρόθεσμη διατήρηση των προνομίων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...