Σάββατο, 19 Μαΐου 2012

Συνάντηση Οικολόγων Πράσινων με τη ΔΗΜΑΡ για μετενέργεια και πριμ 50 εδρών

από το  ecogreens-gr

Αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων αποτελούμενη από την Ι. Κοντούλη, τον Γ. Παρασκευόπουλο, την Ε. Ιωαννίδου, τον Τ. Κρομμύδα και τον Γ. Τσέκο, συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ στην οποία μετείχαν ο πρόεδρος της Φ. Κουβέλης, ο Σπ. Λυκούδης και ο Στ. Λιβαδάς. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν τα θέματα του εκλογικού νόμου και της εργασιακής μετενέργειας για τα οποία οι Οικολόγοι Πράσινοι είχαν καλέσει σε κατεπείγουσα νομοθετική πρωτοβουλία, με προχθεσινή επιστολή τους προς την Προεδρία της Δημοκρατίας και τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών κομμάτων.
Μετά τη συνάντηση η Ιωάννα Κοντούλη δήλωσε:
"Συναντηθήκαμε σήμερα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, στο πλαίσιο της πρόσκλησής μας προς όλα τα κόμματα -πλην της Χ.Α- με την οποία παρακινούσαμε να αναληφθεί πρωτοβουλία σχετικά με την παράταση της μετενέργειας για έναν μήνα, αλλά και την κατάργηση του πριμ των 50 εδρών, ως "ελάχιστο δείγμα γραφής", πριν τη διάλυση της Βουλής και τη διενέργεια νέων εκλογών.
Επισημαίνουμε πως η ΔΗΜΑΡ ήταν το μόνο κόμμα που ανταποκρινόμενο στην επιστολή-πρόσκληση, μας κάλεσε να συζητήσουμε γι' αυτά τα δυο ζητήματα. 
Απ' ότι φαίνεται, ενώ μπορούσε, αυτή η Βουλή δεν ενδιαφέρθηκε να αντιμετωπίσει κατά προτεραιότητα, το θέμα που απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που θα βρεθούν χωρίς συλλογικές συμβάσεις και σε εργασιακό μεσαίωνα, αλλά ούτε και τις στρεβλώσεις της ψήφου των πολιτών με το πριμ των 50 εδρών που, σήμερα πλέον, βρίσκεται στο όριο της συνταγματικής νομιμότητας. 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι και η ΔΗΜΑΡ στην επόμενη Βουλή θα συντονίσουμε τις δυνάμεις μας για την προώθηση λύσεων και για τα δύο θέματα τα οποία συμφωνήσαμε ότι είναι σημαντικά και επείγοντα.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να υπάρξει η παρουσία μας στην επόμενη Βουλή. 
Στις επόμενες εκλογές οι πολίτες θα πρέπει να μην ξεχάσουν τι δεν πρέπει να ψηφίσουν και να συνεχίσουν να καταδικάζουν τα κόμματα που υιοθετούν και υλοποιούν μνημονιακές πολιτικές. Πιστεύουμε ότι η επόμενη μέρα, την επομένη των εκλογών, θα δώσει τη λύση!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...