Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

Αντίο στους Γάλλους Πράσινους είπε ο Κόκκινος Ντάνι

από ΤΑ ΝΕΑ

Η αντίδρασή του δεν άργησε. 
Το Σάββατο ο σχηματισμός Ευρώπη Οικολογία - Οι Πράσινοι, που έχει δύο υπουργούς στη γαλλική κυβέρνηση, τάχθηκε κατά της επικύρωσης του ευρωπαϊκού δημοσιονομικού συμφώνου. 
Και χθες, Κυριακή, ο ευρωβουλευτής του Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ ανακοίνωσε πως θέτει «προσωρινά εντός παρενθέσεως» τη συμμετοχή του σ' αυτόν. 
Χαρακτήρισε επίσης «δραματικά ανίκανο» το ομοσπονδιακό συμβούλιο του κόμματος των οικολόγων που έλαβε την απόφαση (με 77 ψήφους έναντι 24 και 8 αποχές). 

Την Παρασκευή, ο γάλλος Πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό είχε ήδη προειδοποιήσει τους οικολόγους πως, αν δεν επιθυμούν την επικύρωση του ευρωπαϊκού δημοσιονομικού συμφώνου, «η λογική συνέπεια της απόφασής τους είναι η έξοδος από το ευρώ».
«Εθεσα τη συμμετοχή μου στο κίνημα αυτό εντός παρενθέσεως», δήλωσε ο Κόκκινος Ντάνι του γαλλικού Μάη του '68, προσθέτοντας πώς έχει μπροστά του «τρεις δυνατότητες»: «την εσωτερική μετανάστευση - να είμαι μέσα, αλλά να μην έχω καμιά σχέση μαζί τους - να αποχωρήσω ή να δημιουργήσω κάτι άλλο». 
Γι' αυτόν, ο σχηματισμός Ευρώπη Οικολογία - Οι Πράσινοι επιδεικνύει «πλήρη ασυναρτησία», διότι «είναι ασυνάρτητο να ψηφίζουν εναντίον της συνθήκης και υπέρ του προϋπολογισμού». 
Αν ψηφίσουν κατά της συνθήκης, τόνισε, θα πρέπει κατά συνέπεια να ψηφίσουν και εναντίον του προϋπολογισμού και να βγουν από την κυβέρνηση.
Η απόρριψη από τους Πράσινους δεν θα εμποδίσει πάντως το δημοσιονομικό σύμφωνο να επικυρωθεί από το γαλλικό Κοινοβούλιο, καθώς η Δεξιά προτίθεται να το ψηφίσει - το είχε διαπραγματευθεί άλλωστε ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

2 σχόλια:

 1. Αμερικανόδουλος, κομφορμιστής αντιυπερκατάτουφιλελευθερισμού, ο Ντανιέλ σας. Ως βαρίδι, μάλλον δεν θα σώσει το συμβιβασμένο καράβι των Πρασίνων. Άντε, καλό πνίξιμο !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αγαπητή στρουθοκάμηλος,
  Μπορείτε να διαβάσετε στο blog μου http://melittag.wordpress.com/το ρεπορταζ ΤΙ ΣΥΝΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑ;(μέρη 1 και 2)με τις συνεντεύξεις του Ντανύ, το σχετικό κύριο άρθρο- καταπέλτη της Monde (μεταφρασμένα) ένα κριτικό πανόραμα των ευρωπαϊκών Πρασίνων κομμάτων και μερικά καίρια ερωτήματα που θα χαρώ πολύ αν τα απαντήσετε. Μπορείτε να τα αναδημοσιεύσετε (αναφέροντας φυσικά το blog) αν κρίνετε ότι ο προβληματισμός είναι γόνιμος.
  Επίσης πιστεύω ότι θα σας συγκινήσουν οι εξομολογήσεις της Μάγισσας Μουσακά!
  ...και μη στρουθοκαμηλίζετε!
  με εγκάρδιους αγωνιστικούς χαιρετισμούς
  Μελίττα Γκουρτσογιάννη

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...