Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

Γαλλία: Θα ζητήσει την απαγόρευση των γενετικά τροποποιημένων οργανισμώνΟ πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό ανακοίνωσε σήμερα πως, αν ο κίνδυνος από τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς επαληθευθεί, η Γαλλία "θα υποστηρίξει σε ευρωπαϊκό επίπεδο" την απαγόρευσή τους, έπειτα από τη δημοσίευση μιας ανησυχητικής μελέτης για το θέμα.

"Η δημοσίευση μιας μελέτης* από γάλλους ερευνητές η οποία αμφισβητεί σοβαρά το κατά πόσον είναι μακροπρόθεσμα αβλαβές το διαγενετικό καλαμπόκι NK 603, προκάλεσε την άμεση σύγκληση της υπηρεσίας υγειονομικής ασφάλειας και της ευρωπαϊκής αρχής ασφάλειας των τροφίμων", δήλωσε ο γάλλος πρωθυπουργός σε ομιλία του στην Ντιζόν. "Ζήτησα μια ταχεία διαδικασία, της τάξης των μερικών εβδομάδων, που να επιτρέψει να επαληθευθεί η επιστημονική ισχύς αυτής της μελέτης", πρόσθεσε.

"Αν τα συμπεράσματα είναι αδιαμφισβήτητα ο (γάλλος υπουργός Γεωργίας) Στεφάν Λε Φολ θα υποστηρίξει σε ευρωπαϊκό επίπεδο την απαγόρευση των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών", διαβεβαίωσε ο Ερό.

Το Παρίσι και οι Βρυξέλλες συγκάλεσαν χθες τις αντίστοιχες υγειονομικές αρχές τους μετά τη δημοσίευση αυτής της έρευνας-σοκ που δείχνει όγκους μεγάλους σαν μπάλες του πινγκ-πονγκ σε ποντικούς που έχουν τραφεί με ένα γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι της Monsanto που εισάγεται στην Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / capital.gr
* στην νέα Γαλλική κυβέρνηση Ολάντ, συμμετέχουν και οι Γάλλοι Πράσινοι (eco blog)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...