Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012

Θέλουμε μια κοινωνική, πράσινη Ευρώπη

 Αθήνα - ανταπόκριση* 

Οι νεοεκλεγείς συμπρόεδροι του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, Monica Frassoni και Reinhard Bütikofer, ευρωβουλευτές, επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους, μαζί με τους συναδέλφους τους Πράσινους, να φέρουν βιώσιμες οικονομικές και κοινωνικές λύσεις για τους λαούς της Ευρώπης.

Η ψηφοφορία για τον ελληνικό εθνικό προϋπολογισμό αναμένεται την Κυριακή το βράδυ στην Αθήνα, την παραμονή της συνάντησης των Υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης που θα συζητήσουν το νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα. Μιλώντας εκ μέρους του Συμβουλίου των Ευρωπαίων Πράσινων στην ελληνική πρωτεύουσα, η Frassoni επανέλαβε ότι για να προχωρήσει η Ευρώπη και για να ευδοκιμήσουν οι πολίτες της Ευρώπης , θα πρέπει να αποδεχθούμε την αλληλεγγύη.
"Είμαι πολύ χαρούμενη και περήφανη για την εν λόγω επιβεβαίωση, καθώς και ότι πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Είμαστε εδώ για να δείξουμε την πίστη μας ότι υπάρχει διέξοδος από την κρίση για την Ελλάδα, καθώς και για την Ευρώπη, αλλά σίγουρα όχι μέσα από το στραγγαλισμό και τις αναποτελεσματικές προϋποθέσεις που θέτει η τρόικα", είπε η Frassoni.
"Το σαφές μήνυμα μας είναι τριπλό: Η Ευρωζώνη πρέπει να δώσει στην Ελλάδα δύο χρόνια ακόμη για την εφαρμογή των μεταρρυθμιστικών προγραμμάτων. Για να διευκολυνθεί η έξοδος από την κρίση το ελληνικό δημόσιο χρέος θα πρέπει να γίνει βιώσιμο. Το ξεπέρασμα της πιστωτικής κρίσης και της χρηματοδότησης των επενδύσεων στην πραγματική οικονομία μέσω του νέου προγραμματισμού κονδυλίων της ΕΕ είναι υψίστης σημασίας", δήλωσε ο Reinhard Bütikofer.
Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι γνωρίζουν πολύ καλά τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν τα επόμενα δύο χρόνια, εν όψει των ευρωπαϊκών εκλογών του 2014 και των εθνικών εκλογών που έρχονται σε μεγάλες χώρες, κυρίως την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία.

Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι στην Αθήνα υποστήριξαν την δυνατότητα και το δικαίωμα όλων των ευρωπαίων πολιτών να επηρεάσουν τις αποφάσεις, και κάλεσε την ΕΕ να λάβει αποφασιστικά βήματα προς την κατεύθυνση μιας πολιτικής Ένωσης.

*από το http://europeangreens.eu/news/solidarity-greece-says-european-greens-new-executive. μτφ. Γιώργος Παπασπυρόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...