Κυριακή, 9 Ιουνίου 2013

Στους Ντανιέλ Κον Μπεντίτ και Γκι Βέρχοφσταντ το βραβείο "Ευρωπαίος Ηγέτης 2013" (ανακοίνωση ThinkΠ)

Κίνηση Πολιτικής Οικολογίας ThinkΠ                                      Αθήνα, 09.06.2013

Ανακοίνωση για την απονομή του βραβείου "Ευρωπαίος Ηγέτης 2013" στους
Ντανιέλ Κον Μπεντίτ και Γκι ΒέρχοφσταντΗ πρόσφατη απονομή του βραβείου "Ευρωπαίος Ηγέτης 2013" στους Ντανιέλ Κον Μπεντίτ και Γκι Βέρχοφσταντ, μετά από πανευρωπαϊκή ηλεκτρονική ψηφοφορία, αποτελεί ένα ελπιδοφόρο μήνυμα προς όλους εμάς που πιστεύουμε στην ομοσπονδοποίηση της Ευρώπης. Δείχνει ότι το όραμα για τις "Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης" έχει ευρεία απήχηση στους πολίτες της ΕΕ και αξίζει τον κόπο να το προωθήσουμε, ιδιαίτερα απέναντι στο αυξανόμενο ρεύμα του ευρωσκεπτικισμού / αντιευρωπαϊσμού.


Οι Ντανιέλ Κον Μπεντίτ και Γκι Βέρχοφσταντ, στο πρόσφατο βιβλίο τους με τίτλο “Ξύπνα Ευρώπη”, το οποίο αποτέλεσε και την αφορμή για τη βράβευσή τους υποστηρίζουν: <<η Ευρώπη πρέπει μια για πάντα να απαλλαγεί από την εθνοκεντρική εσωστρέφειά της. Είναι ώρα για μια ριζοσπαστική επανάσταση από την οποία θα προκύψει μια ομοσπονδιακή ευρωπαϊκή ένωση, που θα δώσει τη δυνατότητα στην Ευρώπη να σταθεί στο μετα-εθνικό κόσμο του αύριο. 
Εξαιτίας της οκνηρίας, της δειλίας και της έλλειψης οράματος πολλοί επικεφαλής κυβερνήσεων προτιμούν να αποφεύγουν το διακύβευμα. Ας τους ξυπνήσουμε. Η εποχή των κενών λόγων και των κενών κορυφών παρήλθε. Τώρα είναι ώρα για δράση>>.


Η κίνηση πολιτικής οικολογίας ThinkΠ, σταθερά υπέρ της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ενοποίησης της ηπείρου μας, χαιρετίζει αυτή τη βράβευση, η οποία και συνέπεσε χρονικά με τη συζήτηση που διοργάνωσε για την “Ομοσπονδιακή Ευρώπη”. Στη συζήτηση αυτή φάνηκε ότι στην Ελλάδα, όπως και στην Κύπρο, υπάρχουν δυνάμεις αποφασισμένες να αγωνιστούν για την υπέρβαση του έθνους - κράτους και τη δημιουργία μιας μετα-εθνικής, ομόσπονδης Ευρώπης, με εκλεγμένη κυβέρνηση, υπουργικό συμβούλιο και αυξημένες εξουσίες στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. 

Η κίνηση ThinkΠ θα συνεργαστεί μαζί τους για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα. Οι επόμενες ευρωεκλογές πρέπει να σηματοδοτηθούν από τη συγκρότηση ενός φιλοευρωπαϊκού – φεντεραλιστικού μετώπου με ισχυρή εκπροσώπηση στο ευρωκοινοβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...