Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2014

Πολυκοσμία, χαμόγελα και αισιοδοξία στην παρουσίαση της Ευρώπης Οικολογίας!

του Νίκου Ράπτη

Με μεγάλη επιτυχία και με την μαζική προσέλευση σημαντικών ανθρώπων από ολόκληρο τον προοδευτικό χώρο, ολοκληρώθηκε στο Bios η παρουσίαση του νέου Πράσινου κόμματος με την επωνυμία Ευρώπη Οικολογία www.europe-ecology.gr.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση του κόμματος από δύο μέλη της προσωρινής του Συντονιστικής Γραμματείας: της Δρος. Περιβαλλοντολόγου Αλέκας Μελιάδου και του Μηχανικού Κώστα Κατώπη. Οι δύο ομιλητές τόνισαν τα βασικά προγραμματικά στοιχεία του νέου κόμματος –την προώθηση των Ενωμένων Πολιτειών της Ευρώπης και την Έξυπνη Ανάπτυξη. Παρουσίασαν την πρωτοποριακή λειτουργία του νέου κόμματος, που θα λαμβάνει τις αποφάσεις του με άμεση ψηφοφορία και θα δέχεται στις τάξεις του και μέλη άλλων όμορων-δημοκρατικών κομμάτων και έδωσαν έμφαση σε μερικές βασικές θέσεις της Ευρώπης Οικολογίας www.europe-ecology.gr όπως είναι η Νέα Μεταπολίτευση, η Ανατροπή με Ομαλότητα κ.ά.

Στη συνέχεια η συντονίστρια της εκδήλωσης Μελίττα Γκουρτσογιάννη έδωσε το λόγο σε τρεις προσωπικότητες που θέλησαν να εκφράσουν την υποστήριξή τους στο νέο εγχείρημα. Η Διευθύντρια Πολιτικής της WWF Θεοδότα Νάντσου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΠΕΑΕΝ) Ιωάννης Τσιπουρίδης και το πρώην στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αντώνης Τριφύλλης τόνισαν τη σημασία να υπάρχει ένα κόμμα που να εκφράζει τη Βιωσιμότητα και την Ομοσπονδοποίηση της Ευρώπης. «Είναι ντροπή για όλους ο τρόπος που εκφραζόταν ως σήμερα η Πολιτική Οικολογία σε αυτή τη χώρα», τόνισε με έμφαση ο τελευταίος ομιλητής.


Παρενέβησαν επίσης ο Πρόεδρος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας Γρηγόρης Βαλλιανάτος, ενώ ο δημοσιογράφος του TVXS Νίκος Μίχος και το στέλεχος της Ευρώπης Οικολογίας Ιωάννης Καραμήτρος έθεσαν ερωτήσεις στους ομιλητές.

Στην εκδήλωση, εκτός από δεκάδες υποστηρικτές της Ευρώπης Οικολογίας, έδωσαν το παρών στελέχη από πολλά κόμματα. Από τη ΔΗΜΑΡ διακρίναμε τη Βουλευτή Β’ Πειραιά Μαρία Γιαννακάκη, αλλά και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Άστριντ Όκλαντ. Παρόντα και τα στελέχη του ιδίου κόμματος -αλλά και των 58- Σταύρος Λιβαδάς και Σάκης Κουρουζίδης. Από το ΠΑΣΟΚ παρευρέθηκε το στέλεχος του Τομέα Επικοινωνίας Θοδωρής Τσίκας, από τη Φιλελεύθερη Συμμαχία ο Πρόεδρός της Γρηγόρης Βαλλιανάτος, από τη Δράση η Λενιώ Μυριβήλη και ο Στέλιος Κυριαζής. Τους Οικολόγους Πράσινους εκπροσώπησε ο ευρωβουλευτής του κόμματος Νίκος Χρυσόγελος. Ιδιαίτερα συγκίνησε η παρουσία του πρωτοπόρου της Πολιτικής Οικολογίας Δήμου Τσαντίλη, αλλά και των ιστορικών στελεχών του χώρου Κώστα Διάκου, αιρετού Περιφερειακού Συμβούλου Αττικής και Μιχάλη Κουλουρούδη, εκ των πρωτεργατών της δημιουργίας των Οικολόγων Εναλλακτικών και των Οικολόγων Πράσινων.

Όπως πληροφορηθήκαμε από το Γραφείο Τύπου της Ευρώπης Οικολογίας, τις επόμενες ημέρες το μαγνητοσκοπημένο υλικό της εκδήλωσης, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η ομιλία των Αλέκας Μελιάδου και Κώστα Κατώπη και πολλές δηλώσεις στελεχών του κόμματος και προσκεκλημένων του από άλλους χώρους, θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο, ώστε να ενημερωθούν καλύτερα οι πολίτες και οι δημοσιογράφοι για το πολιτικό στίγμα του νεοσύστατου εκφραστή της Πολιτικής Οικολογίας στην πατρίδα μας.


2 σχόλια:

  1. Sorry, αλλά δε βλέπω και πολύ κόσμο στη φωτογραφία. Καμια καλύτερη δεν υπάρχει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύντομα και σε βίντεο (υπάρχει κόσμος και στα άλλα δωμάτια...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...