Κυριακή, 27 Απριλίου 2014

ΚΡΗΤΗ: Αλυσίδα σκαφών για τα χημικά της Συρίας

Βοηθήστε να σπάσει το σιωπητήριο. Σε λίγο ξεκινά με βάση πληροφορίες η καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας ανοικτά της Κρήτης. Η Κρήτη είναι για ακόμη μια φορά στο πόδι. Από τα Σφακιά θα ξεκινήσει τεράστιο κονβόι με σκάφη προς το σημείο καταστροφής. Η είδηση θα αποσιωπηθεί για ακόμη μια φορά απο τα περισσότερα ΜΜΕ. Σε κάθε τόπο της Ελλάδας που επισκέπτομαι μιλάω για το ζήτημα. Μόλις οι τοπικές κοινωνίες ενημερώνονται στέλνουν ψηφίσματα συμπαράστασης στο αγώνα των Κρητικών για την υγεία, οικονομία, δημοκρατία και ειρήνη όλων μας. Τα όπλα αυτά πρέπει να καταστραφούν στις χώρες και εταιρίες που τα παρήγαγαν. Αλλιώς σε αυτούς πάνε τα κέρδη από την παραγωγή όπλων του πολέμου και μαζικού θανάτου και σε εμάς τα κόστη. (έκκληση του ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη)
ρεπορτάζ από το the green eye report:

Μία αλυσίδα θα δημιουργηθεί αύριο (σήμερα) από τα Σφακιά μέχρι και τη Γαύδο, που θα αποτελείται από φουσκωτά, αλιευτικά σκάφη και επιβατικά. Η κίνηση αυτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή του Θωμά στις 27 Απριλίου, ημέρα δηλαδή που θα γίνει και η πρώτη υδρόλυση εν πλω. Πρόκειται για μία απόσταση περίπου 20 ναυτικών μιλίων όπου ουσιαστικά θα απαγορεύσουν τη διέλευση στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στα Σφακιά και τη Γαύδο.

Την αλυσίδα οργανώνουν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Χανίων σε συνεργασία των κατοίκων των Σφακίων και του Παγκρήτιου Όμιλου Φουσκωτών Σκαφών, καθώς και ψαράδων. Χιλιάδες κάτοικοι Κυθήρων και Κρήτης αλλά και εκατοντάδες ακτιβιστές απ' όλη τη χώρα θα σχηματίσουν αύριο ένα κομβόι με αλιευτικά σκάφη ενάντια στην υδρόλυση των χημικών όπλων της Συρίας ανοικτά της Κρήτης, προκειμένου για άλλη μία φορά να δηλώσουν την αντίθεση τους στην διαδικασία αυτή.


Η συμβολική γραμμή παρεμπόδισης της διέλευσης των πλοίων που μεταφέρουν τα τοξικά υλικά θα ξεκινήσει αύριο από τα Σφακιά. Ενώ απουσιάζουν αισθητά τα media από τη στιγμή, που χιλιάδες άνθρωποι διαμαρτύρονται στους δρόμους ή εν πλω. Σήμερα Σάββατο οι κάτοικοι των Κυθήρων υποδέχονται από τον Πειραιά το σκάφος «Αγιος Νικόλαος», ώστε να συνεχίσουν μαζί του το μακρύ ταξίδι μέχρι την Κρήτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...