Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015

Δυσαρεστημένοι οι κυνηγοί από τις θέσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μετά τη συνάντηση με Τσίπρα

από το zoosos.gr
Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος (Κ.Σ.Ε.) εξέδωσε ανακοίνωση σήμερα σχετικά με τη χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων της με τον Αλέξη Τσίπρα στα γραφεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην πλ. Κουμουνδούρου.
Σε αυτή τονίζει τη δυσαρέσκεια της καθώς παρ’ όλη την «προσφορά» όπως επισημαίνει των κυνηγών ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν προτίθεται να αλλάξει τις θέσεις του για το κυνήγι και μάλιστα χαρακτηρίζει ιδεοληψίες τις αντίθετες απόψεις, τη γνώμη εκείνων που αντιμετωπίζουν το κυνήγι ως έγκλημα ως την καταστροφή του περιβάλλοντος, αναπόσπαστο μέρους του οποίου είναι και τα άγρια ζώα.
Οι κυνηγοί παραμένουν δυσαρεστημένοι παρ' όλο που Αλέξη Τσίπρας δήλωσε επισήμως ότι «Αναγνωρίζουμε τους κυνηγητικούς συλλόγους και την προσφορά τους και θέλουμε να υπερασπιστούμε την κυνηγητική δραστηριότητα, μέσα στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος και οι ευρωπαϊκές οδηγίες...».
Η ανακοίνωση της Κ.Σ.Ε.
Η Κ.Σ.Ε. τονίζει: «Οφείλουμε για χιλιοστή φορά να τονίσουμε ότι η ενέργεια της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος να ενημερώσει τους κυνηγούς για τις θέσεις όλων των κομμάτων απέναντι στο κυνήγι δεν περιέχει και δεν πρέπει να της αποδοθεί κανένα κίνητρο κομματικής ή πολιτικής σκοπιμότητας. Έχει μόνο την έννοια της ενημέρωσης.
Κατά τη χθεσινή συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τους συνεργάτες του, του τομέα περιβάλλοντος, εκθέσαμε λεπτομερώς με αριθμούς, στοιχεία και ντοκουμέντα το τεράστιο έργο των Κυνηγετικών Οργανώσεων και της Θηροφυλακής μας, για την προστασία και διαχείριση του περιβάλλοντος. Το οποίο έχει αναγνωρισθεί επισήμως και διεθνώς από Πανεπιστήμια, φιλοπεριβαλλοντικές οργανώσεις, τη Γραμματεία της Συνθήκης της Βέρνης και το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Παρ’ όλη την ενημέρωση που δεν μπορεί ν’ αμφισβητηθεί με στοιχεία, παρά μόνο με ιδεοληψία, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχθηκε με κανένα τρόπο να τροποποιήσει, κατά την κρίση του, τις γνωστές θέσεις του Προγράμματός του. 
Θέσεις οι οποίες 
-με την κατάργηση της Θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων
-την αύξηση των περιοχών απαγόρευσης του κυνηγίου
-την πλήρη υποβάθμιση του ρόλου των Κυνηγετικών Οργανώσεων
-την μείωση των κυνηγετικών περιόδων
οδηγούν στην ουσία και στην πράξη σε κατάργηση της κυνηγετικής δραστηριότητας, παρ’ ότι η χώρα μας δεν έχει ποτέ καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για θέματα θήρας.
Επιπλέον μας επιδόθηκαν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ όπως αυτές ισχύουν σήμερα. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι θέσεις αυτές είναι αυτολεξεί οι ίδιες με εκείνες που υπήρχαν και πριν στο Πρόγραμμά τους χωρίς καμία, απολύτως καμία, αλλαγή.
Όταν προτείναμε, μετά την ενημέρωση στο τέλος της συνάντησης ότι κάποιες από αυτές τις θέσεις θα έπρεπε ν’ αλλάξουν, λάβαμε ξεκάθαρη αρνητική απάντηση. Μετά τα παραπάνω οι κυνηγοί ας κρίνουν ποιος απειλεί το κυνήγι μας».
Θυμίζουμε ότι στη χθεσινή συνάντηση παραβρέθηκε εκ μέρους της Κ.Σ.Ε. ο πρόεδρος της Νίκος Παπαδόδημας, ο Νίκος Σταθοπουλος και ο Μανώλης Καραγιάννης. Εκτός από τον κ. Τσίπρα από την μεριά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη συνάντηση παρεβρέθηκαν ο υποψήφιος βουλευτής Ευβοίας Βαγγέλης Αποστόλου και ο συντονιστής του Τμήματος Οικολογίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μπάμπης Μπιλίνης.
Διαβάστε επίσης:


Πηγή: zoosos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...